Er hankatte mere kærlige over for kvindelige ejere?


Er hankatte mere kærlige over for kvindelige ejere?

Selv om alle katte er perfekte og fortjener kærlighed, kan de have meget forskellige træk, temperamenter og personligheder, der adskiller dem fra hinanden. Dette er vigtigt, når du skal vælge, hvilken kat der passer bedst til din livsstil, dine behov og ønsker. Nogle katte er faktisk mere kærlige end andre. Men er der en fordel ved at være en hun, når det gælder om at score flere hengivenhedspoint fra katte? Undersøgelser siger ja… sandsynligvis.

Når en kat bliver knyttet til en person

Når katte knytter sig til mennesker, ser de os som sociale partnere – og ikke bare som en madudleveringsmaskine. Kattens menneskelige relationer er ofte parallelle med forholdet mellem menneske og menneske. I et kærligt og omsorgsfuldt hjem bliver huskatten til det pelsede barn.

Som det er tilfældet med forhold generelt, kan medlemmerne af forholdet påvirke hinanden stærkt. Dette gælder også i forhold mellem kat og menneske. Når både katten og ejeren er perfekt synkroniserede, f.eks. en udadvendt kvinde og hendes energiske kat, behøver de kun subtile signaler for at forstå hinanden. Det kunne tyde på, at ejerens køn ikke har nogen betydning. Det, der er vigtigere, er relationsopbygningen.

Selv om der er mange mænd, der elsker og har gode forhold til katte, er det blevet afsløret, at kvinder bare har en tendens til at have flere interaktioner med deres katte end deres mandlige kolleger. Til gengæld gengælder deres katte, uanset om de er hankatte eller hunkatte, denne fordel.

Kastrerede hankatte ses ofte at være mere kærlige, afbalancerede og forudsigelige end deres kvindelige modstykker. Men du skal vide, at ukastrerede hankatte sandsynligvis vil sprøjte over hele huset, når de bliver kønsmodne. Det er deres måde at markere deres territorium på, så det er bedst at kastrere dem tidligt til at begynde med. Intakte hankatte kan også være aggressive, når deres territorium bliver truet, og bliver mere interesserede i at udforske uden for hjemmet.

Hunkatte kan også være meget kærlige og omgængelige. Efter at deres hunkatte er blevet steriliseret, hævder nogle ejere, at deres katte bliver endnu mere kærlige – næsten moderlige – over for dem. Vær opmærksom på, at hvis hunkatte ikke er steriliseret, kan de være meget støjende, territoriale og tilbøjelige til at flygte ud af huset, når de er i løbetid. Hunkatte bliver normalt kønsmodne omkring deres 6. måned og vil regelmæssigt blive løbehvilede.

Mere end ejerens eller kattens køn er det vigtigste for at sikre, at du og din kat lever jeres bedste liv sammen, at forholdet mellem jer to er så stærkt og tæt, som det overhovedet kan være. Inden du tager din kat hjem, skal du lære den at kende først – prøv at se, om dens personlighed passer til din og din livsstil. En kats tendens til at være mere omgængelig og hengiven kan være tydelig tidligt i deres livsfase. Tag også sterilisering og kastration i betragtning, da det vil påvirke deres adfærd meget, hvis de gennemgår denne procedure.

Skal jeg anskaffe mig en hankat eller en hunkat?

Den bedste måde at vide det på er ved at se, om kattens personlighed er præcis, hvad du søger. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at besøge dit lokale dyreinternat. Hvis du adopterer fra et krisecenter, redder du i bund og grund din adopterede kats liv. Tag dig god tid til at lære din fremtidige kat at kende, mens du er på krisecentret. Stil spørgsmål og få nogle tips fra de gode mennesker, der arbejder der, for at få et større og bedre billede af, hvordan dit liv kan være med denne kat.

Alternativt, hvis du overvejer at købe fra en katteopdrætter (sørg for, at de er velrenommerede), så fortæl dem, hvad det præcis er, du leder efter hos din fremtidige kattekammerat. De vil kunne hjælpe dig med at vælge ud fra temperamentet hos de killinger, de har observeret siden fødslen.

Hvordan kan jeg gøre min kat mere hengiven?

Først og fremmest skal du sørge for, at alle din kats behov er opfyldt. Dette omfatter et rent miljø (herunder deres kattebakke), rent, frisk og højkvalitetsfoder og -vand, legetøj, der udfordrer dem mentalt og fysisk, og masser af regelmæssig interaktiv motion, kradsetræer til at lette deres spændinger og hyggelige soveområder. Pro-tip: Gnid din kats strøelse på dig, så den kan lugte dig, når den hviler på sin katteseng. Det er vigtigt at holde dine katte stressfri for at få dem til at være mere kærlige. Men det bedste tip af alle er at bygge på jeres forhold. Find ud af, hvad dine katte kan lide og ikke kan lide, og fortjen derfra deres gunst.

Er hankatte mere hengivende end hunkatte?

Kattens adfærd (især den, der er knyttet til deres seksualdrift, hvilket omfatter at være kærlig) påvirkes i høj grad af, om de er kastreret eller ej. Når dyrlæger bliver spurgt, vil de oftest svare, at hankatte er mere venlige end hunkatte, fordi hunkatte oftest tager lidt længere tid om at opbygge tillid til deres ejere. De fleste af disse data er dog anekdotiske. Det er bedst at tage det i en kat for kat basis.

Det er ikke så vigtigt, hvilket køn ejeren eller katten har – så længe deres personligheder passer sammen, kan de have et fantastisk, livslangt forhold fyldt med kærlighed og kram. Når du leder efter en ny kat at byde velkommen til din kom, skal du altid tage hensyn til deres individuelle personlighed/tendenser.

Recent Posts