Hvorfor vælger katte en yndlingsperson?


Hvorfor vælger katte en yndlingsperson?

Du kender følelsen af at blive forrådt, når du endelig får lov til at få en kat i dit hjem, men det ser ud til, at din kat knytter sig mere til din værelseskammerat, din kæreste eller din forælder, som oprindeligt sagde, at de ikke ville have en kat i deres hus. Det viser sig, at katte spiller favoritter – og de er ikke bange for at vise det. Der er meget en faktor for, hvad der gør deres yndlingsperson til deres yndlingsperson.

Selv om de måske er små, har katte meget plads i deres hjerter til kærlighed – det er bare sådan, at nogle af disse rum er større end de andre. Hvis du ikke er din kats favorit, betyder det ikke, at de ikke elsker dig – det gør de! Din kattekammerat sætter pris på alt det, du gør for at holde dem glade og sunde. De bliver måske endda rigtig kede af det, når du er væk.

Årsagen til, at du bliver kattens favorit

Afhængigt af din kats præferencer i forhold til mennesker kan deres yndlingsperson være den person, der leger mest med dem, eller det kan være den koldeste person i huset, som de føler sig mest trygge omkring. Instinktivt er katte tiltrukket af de mennesker, som de føler, at de vil holde dem trygge og godt passet på dem.

Når katte er killinger, omkring fire til ni uger gamle, kan de være ret frygtløse. Dette er deres socialiseringsperiode – jo mere de bliver udsat for forskellige lyde, lugte og oplevelser, jo mere vil de vokse til veltilpassede, menneskeligt bundne katte. Katte, der har været sammen med deres plejere siden denne periode, vil højst sandsynligt blive deres yndlingsperson – men det er ikke altid tilfældet.

Hvis du desværre ikke er din kats yndlingsperson, er det ikke noget at bekymre sig om. At være din kats yndlingsperson er ikke et mål, der er værd at nå. Det er noget, der skal komme helt naturligt. Katte kan være meget selektive med hensyn til hvornår og hvordan de ønsker at modtage hengivenhed. Hvis du bliver ved med at overøse din kat med kærlighed og hengivenhed, når den ikke ønsker det, kan det være skadeligt for jeres forhold. Det er bedre at acceptere, at din kat bare har et blødere sted i sit hjerte for en anden.

At lære, hvordan din kat kommunikerer, er en af de bedste måder at forbedre dit forhold til dine katte på. Katte har et hemmeligt sprog med deres mennesker – jo mere du bruger tid sammen med dem og lærer dem at kende, jo bedre vil I blive til at forstå hinanden.

Så længe du tager dig af din kat, og du bygger på jeres forhold, kan du være sikker på, at du bliver elsket tilbage. Hver kat er unik – deres personligheder, adfærd, præferencer og tendenser kan variere så meget – selv fra deres kuldkammerater. Måske er din kat bare typen, der viser sin kærlighed til dig på afstand – det er ikke alle katte, der er af den krammende slags. Når alt kommer til alt, betyder det at være din kats favorit ikke altid, at din kat vil have meget fysisk berøring fra dig.

Men hvis du fornemmer, at din kat opfører sig mere mærkeligt end normalt, er det bedst at kontakte din dyrlæge, da der kan være noget galt.

Er jeg min kats yndlingsperson?

Den bedste måde at besvare dette spørgsmål på er ved at spørge dig selv “hvem er min kat, og hvad er dens kærlighedssprog?”. Alle katte er forskellige, men nogle kærlige adfærdsmønstre er fælles for mange katte, som du måske har overset. Her er nogle af dem:

  • De behandler dig som mama kat. Det første væsen, som din kat nogensinde har elsket, er deres moderkat. Da de var meget små, æltede de deres mor, før de ammede. Hvis din kat gør dette mod dig, så elsker den dig lige så meget, som den elskede moderkatten.
  • De tager sig af dig. Hvis du nogensinde har været udsat for en sliksession eller har fået din del af din kats jagt, så ja, så elsker de dig. Katte mener, at de har ansvaret for at tage sig af dig, og det er deres måde at gøre det på.

Hvorfor kan min kat kun lide én person?

Mens de fleste katte har masser af plads i deres hjerter, har nogle katte disse rum låst tæt af frygt. Dette er især almindeligt for katte, der ikke har været i stand til at udnytte deres socialiseringsperiode fuldt ud. Strejfere kan f.eks. finde det overvældende at skulle stole på mere end én person.

Det kan også være menneskene. Katte har præference for hvilken slags menneske de bedst kan lide at være sammen med – måske kan de lide de stille mennesker, eller måske kan de lide de energiske og livlige, det afhænger af din kat.

Hvorfor kan katte lide mig så meget?

Katte kan fornemme menneskers energier. De kan virke distancerede, men i virkeligheden er katte meget følsomme. Hvis dine katte kan fornemme, at du er en person, som de kan stole på, er det højst sandsynligt grunden til, at de kan lide dig så meget og gerne vil være i nærheden af dig. Der er mange historier om katte, der vælger deres mennesker – ofte er det den bedste måde at få en kat ind i dit liv på, da I allerede fra starten har fået et stærkt bånd.

Selv om det helt sikkert er ønskværdigt at være din kats favorit, er det ikke det vigtigste. Det centrale bør være det forhold, du opbygger til din kat. Lær hvordan de kommunikerer med dig, observer hvad de kan lide, ikke kan lide, og hvad de har brug for, og snart nok vil du være kattens knurhår!

Recent Posts